Читај ми

ГАЛА ВЕЧЕ НОВОСАДСКОГ ПОЗОРИШТА

Помоћник градоначелника Новог Сада Вања Вученовић присуствовао је свечаности којом је Новосадско позориште прославило крај сезоне и обележило 40. годишњицу постојања. Том приликом, управа Новосадског позориште захвалила се свима који су допринели развоју ове институције и реномеу који она данас ужива. Такође, именовани су почасни чланови Позоришта и уручене јубиларне плакете за раднике који су провели више од 25 година у том театру.

- Од почетка године, имамо прилику да уживамо у изузетном репертоару који је припремљен специјално поводом четири деценије успешног рада позоришта, а данас присуствујемо и завршници те велике прославе - изјавио је помоћник градоначелника Вања Вученовић и додао – То је одлична прилика да се Новосадско позориште захвали свима који су допринели квалитету њиховог рада, а ја бих са овог места управо њима упутио велику захвалност за све што су учинили како би култура у нашем граду, али и шире била богатија и лепша.

Директор Новосадског позоришта Валентин Венцел је истакао да су ту културну институцију одржале управо фундаменталне основе које су постављене пре 40 година, као и да је Гала вече посвећено слављу и захвалности упућеној свим органима, институцијама, сарадницима и уметницима без којих то позориште не би постојало.

Поред бројних уметника, сарадника и пријатеља те културне институције свечаности је присуствовао и министар културе и информисања Србије Иван Тасовац који је указао на труд и посвећеност људи који раде у позоришту.

-Желим да се захвалим и поклоним свима који су омогућили да магија позоришта траје, а посебно онима који су допринели да траје на овој адреси – рекао је министар Тасовац.

Реализација програма Гала вечери препуштена је студентима новосадске Академије уметности, а програм су припремили Агота Виткаи Кучера и Золтан Пушкаш.

Нови Сад, 11. јун 2014. године