Читај ми

ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА УЧЕСНИЦИМА КОНКУРСА „PEACE POSTER–ПОСТЕР МИРА“

Члан Градског већа за културу Вања Вученовић присуствовао је свечаности у оквиру које су учесницима Међународног ликовног конкурса за децу „Peace Poster – Постер мира“ додељена признања. Том приликом у Свечаној сали Градске куће изложени су неки од радова са конкурса, а ученици Музичке школе „Др Војислав Вучковић“ одржали су концерт.

- Веома ми је драго што Лајонс клубови града Новог Сада већ годинама организују конкурс који подстиче младе да буду креативни и афирмише њихово стваралаштво. Будући да су то циљеви и Градске управе за културу потрудићемо се да сарадња Града и Лајонс клубова буде још боља и конкретнија како би заједно откривали таленте младих Новосађана и дали им шансу да прави начин представе оно што раде - изјавио је Вања Вученовић.

„Peace Poster“ је годишњи ликовни конкурс за децу који организује међународна хуманитарна организација „Lions Clubs International“. Више од пет милиона деце, из 100 земаља учествовало је на конкурсу који траје већ 27 година и охрабрује младе људе да изразе своје визије мира и љубави. У Србији ово такмичење, од 2012. године организују Лајонс клуб Неопланта, Лајонс клуб Милева Марић Анштајн и Лео клуб  из Новог Сада. Тема конкурса у 2014/2015. години била је „Мир, љубав и разумевање“, а у такмичењу су учествовала деца узраста 11, 12 и 13 година. Ове године, победница конкурса у Србији је Леа Кањох и њен рад је послат у Сједињене Америчке Државе где ће се даље такмичити на међународном нивоу.

Нови Сад, 13. фебруар 2015. године