Читај ми

ДЕЛЕГАЦИЈА ИЗ НОВОГ САДА У ПОСЕТИ ВУКОВАРСКО СРЕМСКОЈ ЖУПАНИЈИ И ЕПАРХИЈИ ОСЈЕЧКОПОЉСКОЈ И БАРАЊСКО

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић данас је заједно са сарадницима и са представницима Зрењанина, Старе Пазове, Апатина и Ирига посетио Епархију осјечкопољску и барањску Српске православне цркве у Републици Хрватској.

Они су том приликом разговарали са Епископом осјечкопољским и барањским Преосвећеним господином Лукијаном, као и са српским удружењима и саборским заступником испред српске заједнице.

- Овде смо како бисмо разговарали о јачању сарадње и пружању конкретне помоћи из градова и општина Војводине нашим сународницима у Источној Славонији и Барањи, као и Српској православној цркви која делује на овом подручју Хрватске - рекао је градоначелник Вучевић.

Након посете Епархији осјечкопољској и барањској, делегација из градова и општина Војводине уприличила је сусрет у Вуковару са руководством Вуковарско-сремске жупаније које ју је упознало са положајем српске заједнице у тој жупанији.  На састанку се разговарало и о привредној сарадњи, учешћу у пројекту ЕУ - Дунавској стратегији, као и о наставку сарадње у области културе.

Нови Сад, 19. фебруар 2015. године