Читај ми

ДЕЧЈA ЛИКОВНA КОЛОНИЈA НА ''НАСЕЉЕ ФЕСТУ''

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић посетио је Дечју ликовну колонију која се одржава у оквиру манифестације ''Насеље фест''. Поред ликовне колоније, програм једнодневног фестивала обухвата различите културне, спортске, забавне и едукативне садржаје. Између осталог, предвиђени су избор за најлепшег пса Новог насеља, наступи КУД-а ''Велико коло'' и хора Геронтолошког центра.

- Овај фестивал је и организован с циљем да приближи људе, да се комшије боље упознају, али и да Новосађани из других делова града сазнају нешто више о Новом насељу. Нема бољег начина да се људи зближе него када их окупе стваралаштво њихове деце и квалитетни културно-забавни програми, у једној опуштеној, готово фамилијарној атмосфери. Град подржава такве иницијативе, јер то је и јесте наш циљ - да будемо сложни, да, као велика породица, помогнемо онима којима је то најпотребније, и да се посветимо важним темама које утичу на наш живот. Људи Нови Сад чине Новим Садом, градом који је познат као толерантна, отворена средина, а који сада и званично носи титуле Омладинске престонице Ервопе и Европске престонице културе – нагласио је Далибор Рожић.

Током дана у оквиру ''Насеље феста'' биће организована и хуманитарна акција за децу са инвалидитетом, као и трибина посвећена превенцији болести зависности и криминалитета, а манифестација ће, након концерта рок бендова, бити завршена уз ватромет.

Нови Сад, 22. јун 2019. године