Читај ми

ДЕЧЈЕ СЕЛО ДОБИЛО ИНТЕРНЕТ КОНЕКЦИЈУ

Деци Дечјег села "Др Милорад Павловић" у Сремској Каменици од данас је омогућено коришћење интернета поводом иницијативе покренуте за време реализације пројекта "Заштита деце на интернету".

Увођењу интернет конекције, које је реализовала компанија Сезам Про, присуствововао је члан Градског већа за образовање Милан Ђукић који је у ранијем обиласку Дечјег села констатовао да је деци неопходно обезбедити интернет, па је након његовог апела, тај проблем решен у најкраћем року.

- У име Града Новог Сада, захваљујем се на брзој реализацији увођења интернет конекције, која ће помоћи деци Дечјег села да прошире својие везе са светом, при чему ће бити едуковани како да безбедно користе интернет. С обзиром на то да је овај савремени медиј, као најбржи пут до информација изузетно користан, питању безбедности, најпре деце, на интернету мора се посветити пуна пажња. Драго ми је да смо овако брзо, заједничким деловањем, дошли до решења које ће деци пружити редовнији и стабилнији интернет пиступ. - истакао је Милан Ђукић.

Поред Града Новог Сада увођење интернет конекције, у оквиру кампање "Кликни безбедно" подржало је Министараство за телекомуникације и информационо друштво, а саветник министарке Јасне Матић, Иван Трајковић поручио је да су најизложенији чланова информатичког друштва - деца и млади, и да због тога највише пажње треба посветити њиховом образовању о безбедном коришћењу интернета.

Директор Дечјег села Бранислава Балабан захвалила се Граду Новом Саду и Министарству телекомуникација на бризи о Дечјем селу, као и компанији Сезам Про која је изашла у сусрет њиховим штићеницима.

Нови Сад, 2. новембар 2009. година