Читај ми

ДАВОР ШТЕФАНЕК СПОРТИСТА 2016. ГОДИНЕ ПО ДНЕВНИКОВОМ ИЗБОРУ

Дневников избор најбољих спортиста Војводине одржан је јубиларни 60. пут у хотелу ''Нови Сад''. Како је том приликом речено Олимпијске и Параолимпијске игре у Рио де Жанеиру одређивале су спортска тежишта у свету на крају 2016. године, па је утолико и избор најуспешнијих такмичара по дисциплинама био усмерен првенствено ка олимпијским борилиштима, али нису занемарена ни престижна такмичења на различитим меридијанима света, као ни резултати у домаћим првенствима.

- Као Новосађанин морам истаћи да сам заиста поносан на све оно што Днeвник представља. Честитам свим запосленима предстојећи велики јубилеј, 75. година од првог броја јединог дневног листа на српском језику, на ћириличном писму у Војводини али и шездесетогодишњицу избора најбољег спортисте Војводине. Са нама су представници спортске елите овог региона, тако да је Дневник очигледно препознат као права адреса која одређује какви смо били на спортском плану у протеклој години. Честитам лауреатима и добитницима ове престижне награде, а надам се да ће следеће године избор бити још тежи и да ће наши спортисти освојити још више одличја у свим дисциплинама – нагласио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Према речима Душана Влаовића генералног директора ''Дневник Војводина прес'' жири састављен од спортских новинара и уредника тог листа имао је изузетно тежак задатак јер је чак осам носилаца олимпијских медаља учествовало у избору, а то се, како је истакао, није догодило још од Олимпијаде у Москви 1980. године.

Према Дневниковом избору у 22 спортске дисциплине награђени су најбољи, а пехаре за три прва места на Дневниковој листи освојили су Ивана Шпановић као трећепласирана, друго место припало је кајакашима Марку Томићевићу и Миленку Зорићу, а за спортисту године проглашен је олимпијски шампион из Риа, рвач суботичког ''Спартака'' Давор Штефанек.

- Када сам проглашен за најбољег спортисту према Дневниковом избору 2014. године обећао сам да ћу из Риа донети злато што се и остварило, и част ми је што сам се нашао у друштву најбољих спортиста којих у Војводини има много – закључио је Штефанек.

Нови Сад, 21. децембар 2016. године