Читај ми

''ДАНИ СЛОВЕНАЧКЕ КУЛТУРЕ''

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић отворио је тродневну манифестацију ''Дани словеначке културе у Новом Саду'' коју организује Друштво Словенаца ''Кредарица'' у амфитеатру и Галерији младих Мацут у СПЦ Војводина.

- Добри односи међу људима граде се на упознавању, и сваки догађај који томе служи иде у прилог неговању и развијању веза које одржавају пријатељство. Друштво Словенаца Кредарица у том смислу има велики значај, јер с једне стране представља словеначку културу и традицију Новосађанима, а с друге омогућава Словенцима који живе у нашем граду да буду у току са дешавањима у њиховој матичној земљи. Такође Кредарица доприноси успостављању веза између Новог Сада и Словеније које свакако могу донети обострану корист и у културно образовном, али и у економском смислу - нагласаио је градоначелник Милош Вучевић.

Од четвртка до суботе у оквиру манифестације предвиђен је богат културно уметнички програм који предвиђа приказивање докумнтарних филмова, наступе фолклорних ансамбала и извођача класичне музике као и промоцију књиге ''Време и људи - Словенци у Новом Саду'' чији је издавач ДС ''Кредарица''.

Нови Сад, 16. мај 2013. године