Читај ми

ЧЛАНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА ЗА КУЛТУРУ ОТВОРИЛА ИЗЛОЖБУ "ПОЛЕТ"

Чланица Градског већа за културу Миланка Бркић отворила је изложбу "Полет". Изложба приказује изабране новинске огласе који су објављени у недељнику „Економска политика“ у периоду од 1969. до 1980. године. У питању је својеврсна антологија  тог времена која визуелним наративом осликава однос тржишта и привреде, потребу за приближавањем потрошачима  и проширењем маркетиншких правила и филозофије.

- Веома ми је драго што сам у прилици да, у име градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и у своје лично име, ауторима и организаторима изложбе пожелим добродошлицу у Нови Сад, а Новосађанима добродошлицу на изложбу, коју је у Београду видело око 6 хиљада посетилаца.Ова изложба подсетиће нас на времена када смо живели пристојно, а младе људе ће упознати са чињеницом да су људи тада умели и могли да производе много тога- изјавила је Миланка Бркић и прогласила изложбу отвореном.

Богата визуелна грађа категоризована на преко 50 светлећих паноа, који на најбољи начин преносе дух времена и сведоче о друштвеном устројству тог доба, биће постављена у Ликовном салону Културног центра Новог Сада до 25. маја, а за све посетиоце у "Ноћи музеја" организовано је специјално вођење и разговор са ауторима изложбе.

Нови Сад, 17. мај 2013. године