Читај ми

АМБАСАДОР УКРАЈИНЕ ПОСЕТИО НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је амбасадора Украјине у Републици Србији Олександра Александровића. Градоначелник Вучевић пожелео му је срдачну добродошлицу истакавши да Нови Сад као привредни, универзитетски, административни и културни центар региона много полаже на међународну сарадњу.

Реч је о првој званичној посети актуелног амбасадора Украјине Новом Саду, који се захвалио на срдачном пријему и изразио задовољство због доласка у Нови Сад. Градоначелник и амбасадор разговарали су o могућностима за остваривање ближе сарадње у виталним областима као што су привреда, образовање и култура, као и да се актуелизује сарадња између Новог Сада и Лавова започета још 1999. године.

Градоначелник је истакао да је сарадња Града са Националним саветом украјинске националне мањине одлична и да су представници Савета учествовали и на првом Фестивалу словенске писмености и културе у Новом Саду.

- Нови Сад увек и свуда тражи партнере за размењеивање знања и предузимање заједничких подухавта од којих шира друштвена заједница има корист. Град је озбиљан кандидат за Европску престоницу културе 2021. године, и увек подржавамо пројекте који осликавају различите културе у Новом Саду, као и међународну културну размену – истакао је градоначелник Вучевић.

На састанку амбасадора Украјине и новосадског градоначелника договорено је да ће у наредном периоду бити предузети кораци на конкретизовању сарадничких односа и успостављању ближих веза.

Нови Сад, 21. децембар 2015. године