Читај ми

АМБАСАДОР САД У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући  Њ.Е. амбасадора Сједињених Америчких Држава у Републици Србији Мајкла Кирбија.

Градоначелник Вучевић је истакао да Нови Сад наставља да спроводи одговорну политику у свим областима и да предано ради на развоју својих потенцијала. Он је нагласио да је приоритет градске власти и даље економски развој и повећање животног стандарда Новосађана, а да је стална сарадња, како на локалном, тако и на регионалном и међународном плану, императив развоја локалне самоуправе.

Њ. Е. Мајкл Кирби се захвалио на пријему и нагласио да су увек у оптицају велике могућности за учвршћивање веза Новог Сада са градовима САД, које већ постоје у економским, културним, спортским, али и многим другим областима.

Састанку су присуствовали и шеф Канцеларије за локални економски развој Маријана Дукић Мијатовић, члан Градског већа за буџет и финансије Дејан Мандић, члан Градског већа за културу Вања Вученовић, саветник градоначелника Тијана Делић и заменик  шефа Кабнета градоначелника Миодраг Милошевић. У разговору са амбасадором изражено је обострано задовољство због традиционално добрих односа, као и намера да у будућности сарадња буде још продуктивнија.

Саговорници су се сложили да је међународна сарадња од изузетног значаја за развој и унапређивање система функционисања града, јер пружа велике могућности за размену добре праксе. Они су закључили да су перспективе за сарадњу на бројним пољима добре и да константно треба подстицати нове могућности.

Нови Сад, 18. фебруар 2015. године