Читај ми

АМБАСАДОР БУГАРСКЕ ПОСЕТИО НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примиo je амбасадора Републике Бугарске Њ. Е. Радка Тодорова Влајкова. Том приликом градоначелник му је пожелео срдачну добродошлицу и захвалио му се на посети Новом Саду.

Амбасадор Влајков честитао је Новом Саду две важне европске титуле које је освојио - Европска престоница културе 2021. године и Омладинска престоница Европе 2019. године.

Градоначелник је Нови Сад представио као универзитетски, ИТ и пословни центар региона који континуирано ради на обезбеђивању нових инвестиција и значајних инфраструктуралних пројеката.

Разговарајући о будућој сарадњи званичници су се сложили да ће искуства бугарског града Пловдива, који је изабран за Европску престоницу културе 2019. године, много значити Новом Саду приликом реализације активности везаних за освајање тог престижног признања. Наиме, Фондација која ће управљати пројектом ''Нови Сад 2021'', коју је Град недавно установио, основана је по узору на Пловдив.

Амбасадор Влајков и градоначелник Вучевић сложили су се да постоје бројне могућности за успостављање чвршћих веза у области економије и привредног развоја.  

Нови Сад, 21. децембар 2016. године