Читај ми

АДАПТИРАНА ДЕТЕЛИНАРСКА ПИЈАЦА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и председник Скупштине града Александар Јовановић симболично су обележили почетак рада реновиране Детелинарске пијаце.

- Драго ми је што улажемо више него икада у уређење Детелинаре која је неправедно запостављана протеклих година. После отварања булевара а сада и реконструкције Детелинарске пијаце улепшали смо слику овог насеља – истако је градоначелник Павличић напомињући да је равномеран развој свих делова Новог Сада веома важан.

Пијаца је саграђена шездесетих година XX века на површини од 1.990 m2. Данас се на њој налази 123 продајна места, са 11 корисника расхладних витрина и 13 пословних простора.
Радови на генералној адаптацији Детелинарске пијаце почели су 30.септембра, а обухватали су кречење и климатизацију хале, сређивање четири тоалета, обнову водоводних и канализационих цеви и електричних инсталација. Такође, бетониран је плато и уређени су паркинг иза пијаце и десет локала. У оквиру адаптације, која је предузета први пут од отварања пијаце шездесетих година, такође су постављени рефлектори, као и једна аутоматска и једна механичко-рото врата. За уређење Детелинарске пијаце издвојено је 19,5 милиона динара из градског буџета, а 500.000 издвојила је ЈКП „Тржница“.

Детелинарска пијаца отворена је симболичним "цепањем" црвене јабуке на пола између Јовановића и Павличића, након чега су се гости заједно са руководством новосадског предузећа прошетали новом халом.

Нови Сад, 20.новембар 2009.године