Читај ми

ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПРИМИО ГРАДОНАЧЕЛНИКЕ УЛМА И НОВОГ УЛМА

Заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић примио је градоначелника Улма Гунтера Циша и градоначелницу Новог Улма Катрин Албштајгер са којима је разговарао о начинима унапређења досадашње сарадње, као и о реализацији пројеката предвиђених Дунавском стратегијом.

Састанку у Градској кући присуствовали су и представници Дунавских канцеларија поменутих градова. Присутни су разговарали о Дунавскoj школи културног наслеђа, догађају који се одржава од 16. до 19. септембра, у Новом Саду, а чији је циљ повезивање постдипломаца и младих истраживача из европских земаља и указивање на бројне могућности сарадње у Дунавском региону.

Заменик градоначелника Милан Ђурић позвао је градоначелнике Улма и Новог Улма да 1. фебруара дођу у Нови Сад, на свечаност обележавања Дана Града. Он се захвалио градоначелнику Цишу, на подршци коју је Улм пружио Новом Саду, у процесу освајања титуле Европске престонице културе  и пренео им досадашња искуства на том пројекту и позвао на даљу сарадњу стручњака у тој области.

Градоначелник Улма Гунтер Циш информисао је представнике Новог Сада о отварању Ајнштајновог музеjа у Улму, као и о напорима да се оснује Ајнштајнов центар за истраживање. Присутни су се сложили да прича о Алберту Ајнштајну и Милеви Марић такође представља везу између Новог Сада и Улма коју треба неговати и у том смислу развијати научне, културне и туристичке потенцијале два града.

Том приликом, градоначелник Циш најавио је и донацију једног ватрогасног возила за Добровољно ватрогасно друштво Нови Сад. Заменик градоначелника Ђурић се захвалио на донацији истичући да ће она у великој мери допринети ефикасности рада добровољних ватрогасаца који су, у ванредним ситуацијама увек у првим редовима да помогну.

Нови Сад, 16. септембар 2022. године