Заменик градоначелника

ИГОР ЦРНОБАРАЦ
Заменик градоначелника

Aдреса: Трг слободе 1, 21 000 Нови Сад, Србија
Број телефона: + 381 21 452 666
e-mail: igor.crnobarac@novisad.rs

Рођен у Новом Саду 7. марта 1990. године. Завршио је Основну школу „Петефи Шандор“ и Гимназију „Светозар Марковић“ у Новом Саду. Дипломирао 2015. године на Факултету техничких наука у Новом Саду, смер Грађевинарство – модул хидротехника.

Прво радно искуство стиче као грађевински инжењер приправник у ЈП „Завод за изградњу града“ током 2015. и 2016. године. Од 2017. године запослен је као саветник за управне послове у области водопривреде у Покрајинском секретаријату за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Покрајинска влада АП Војводине. Учествовао у реализацији неколико пројеката ИПА прекограничне сарадње са Мађарском и Републиком Хрватском.

Као члан омладине Српске напредне странке похађао је многе семинаре, обуке и тренинге, од којих се као најзначајнији издвајају двосеместрални образовни програм „ПолитиКАС“ у организацији Београдске отворене школе и Фондације Конрад Аденауер (генерација 2015/2016), Академија младих лидера у организацији Фондације за српски народ и државу (генерација 2019/2020) и политичка академија Фондације „Светозар Милетић“ (генерација 2020/2021).

Године 2017. је изабран за председника Савета Месне заједнице „Народни хероји“ у Новом Саду, што уједно представља и његову прву политичку функцију, коју ће обављати до истека мандата. Након локалних избора у Новом Саду 2020. године, изабран је за одборника у Скупштини Града Новог Сада. Постаје заменик председнице одборничке групе „Александар Вучић – За нашу децу“, председник Савета за комуналне делатности и заменик председнице Комисије за међуградску сарадњу у земљи и иностранству. На парламентарним изборима 2020. године био је кандидат Српске напредне странке за народног посланика. Члан Главног одбора Српске напредне странке.
Уз матерњи српски језик, течно говори енглески језик (положен Cambridge English Proficiency (CPE) курс). Служи се немачким и мађарским језиком.

Са супругом Драганом има два сина Рељу и Уроша.