Читај ми

ВУЧЕВИЋ НА САСТАНКУ СА ГРАДОНАЧЕЛНИЦИМА БЕОГРАДА, КРАГУЈЕВЦА И НИША

Радни састанак градоначелника четири највећа града у Србији и њихових сарадника одржан је у Градској кући у Нишу. Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, градоначелник Београда Александар Шапић, градоначелник Крагујевца Никола Дашић и домаћин скупа градоначелница Ниша Драгана Сотировски, разговарали су о важним питањима функционисања градова.

Они су поделили искуства о деловању у областима инвестиција, одрживог развоја, јавних финансија, социјалне заштите, заштите животне средине, урбанизма и међународне сарадње.

- Циљ наше сарадње јесте да унапредимо свој рад како би грађани осетили корист на локалном нивоу. Нисмо дошли да се сликамо, него да разменом искустава постигнемо боље функционисање виталних система у нашим градовима. Имамо заједничке изазове и желимо да сарађујемо са централном влашћу, да имамо партнерски наступ ка Влади Републике Србије. Да сви будемо синхронизовани и јединствени. Постоји добра воља да једни друге подржимо, а понављам, кључно је да заједништво доведе до бољег живота свих грађана – нагласио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Он се захвалио домаћину састанка, градоначелници Ниша Драгани Сотировски на иницијативи да окупи градоначелнике великих градова и изразио уверење да такви сусрети доприносе општем напретку.

Нови Сад, 12. септембар 2022. године