Читај ми

ВОЈНИЧКА ПАСУЉИЈАДА ПО СЕДМИ ПУТ У ВЕТЕРНИКУ

''Војничка пасуљијада“, манифестација такмичарског карактера одржава се данас у Ветернику. У кувању војничког пасуља надмеће се oко 40 екипа, а посетиоци имају прилику да бесплатно пробају пасуљ и уживају у богатом културно - уметничком програму.

Такмичаре је обишао заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић и пожелео им срећу, да остваре добар резултат, али и да се забаве.

- Седам година се овде промовише један од најпознатијих гастрономских производа нашег поднебља. Пасуљ није само једно јело, ова манифестација симболизује и заједништво, окупљање и снагу да се издрже велика искушења. Јело које нас је одржало и у најтежим временима, које је одржало српску војску, које је једно од омиљених у нашем народу, никада нећемо престати да славимо и на овај начин - изјавио је Милан Ђурић и нагласио да ће Град Нови Сад наставити да подржава ту и друге манифестације која промовишу наше наслеђе и трaдицију.

''Војничку пасуљијаду“ већ седму годину за редом организује Удружење грађана „Војничка пасуљијада Ветерник“, у сарадњи са МЗ Ветерник. И ове године, манифестација има хуманитарни карактер, односно сва средстава уплаћена за учешће у такмичењу биће прослеђена једној социјално угроженој породици из Ветерника.

Нови Сад, 17. септембар 2022. године