Читај ми

ПОТПИСАН УГОВОР О ФИНАНСИРАЊУ ПРОЈЕКТА ПОВЕЋАЊА БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председник Покрајинске владе Игор Мировић потписали су Уговор о финансирању Пројекта повећања безбедности саобраћаја одржавањем објеката путне привреде-одржавањем саобраћајница на територији Града Новог Сада, за шта је Покрајинска влада издвојила 800 милиона динара.

- Сјајне су вести за Нови Сад да је, захваљујући већем и снажнијем буџету АПВ, Град са Покрајином данас потписао споразум којим се утврђује пренос додатних 800 милиона динара за градску путну инфраструктуру. Поређења ради, буџет Града за ту намену на годишњем нивоу износи  милијарду и 200 милиона динара, а сада смо добили новчани прилив у износу од 60% те вредности, што ће драматично на боље променити одржавање кључних саобраћајница. Велико хвала Покрајинској влади на овој одлуци, а то је само један у низу заједничких пројеката које спроводимо, као што су улагање у очување Алмашког краја и пројектовање и изградња новог пешачко-бициклистичког моста. Разматрали смо предлог које ће улице до краја године бити рехабилитоване, а обухваћени су, како урбани делови града, тако и приградска насеља и индустријске зоне. На списку су, између осталих, мање улице у Сремској Каменици, део Ветерника, булевари на Новом Насељу, Булевар Михајла Пупина, Футошка улица, део Телепа и Детелинаре, Хајдук Вељкова улица до Руменачког пута, Булевар Јаше Томића, Улица Бајчи Жилинског, део Кеја од Жежељевог моста до Данубиуса, Футошка улица, као и улице Раше Радујкова, Јанка Чмелика и Илариона Руварца. То је веома значајно за Нови Сад, једину локалну самоуправу у Војводини у којој расте број становника. Грађани могу да очекују много механизације на улицама у наредним месецима, а јавност ће о динамици радова бити благовремено обавештена - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Средства се издвајају на основу другог по реду ребаланса покрајинског буџета за 2022. годину, који је повећан за око шест милијарди динара у односу на претходни пресек. Председник Покрајинске владе Игор Мировић истакао је да је изузетно задовољан чињеницом да су се тимови из Покрајинске владе и Града Новог Сада одлично организовали и припремили велики посао за све грађане, а то су рехабилитација и реконструкција великог броја улица у граду.

- У веома кратком временском року, до краја новембра, око двадесет улица добиће ново рухо, што ће веома значити, како за одвијање саобраћаја, тако и за безбедност свих грађана. У питању је заједнички посао, који представља континуитет добре и конкретне сарадње Покрајине и Града претходних година -  рекао је Мировић.

Нови Сад, 5. септембар 2022. године