Читај ми

ОТВОРЕН ТУРНИР У РИТМИЧКОЈ ГИМНАСТИЦИ „ТРОФЕЈ НОВОГ САДА 2023“

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је свечаном отварању 12. међународног турнира у ритмичкој гимнастици „Трофеј Новог Сада 2023“ у великој сали Спортског и пословног центра „Војводина“. Организатор  дводневног турнира „Трофеј Новог Сада” је Клуб ритмичке гимнастике „Ритмика” који овај турнир реализује уз подршку Градске управе за спорт и омладину.

- Веома ми је драго што Нови Сад поново има могућност да буде домаћин међународном турниру у ритмичкој гимнастици. Ово такмичење је сјајна прилика да у нашем граду присуствујемо извођењу врхунске ритмичке гимнастике светског нивоа и да промовишемо овај олимпијски спорт на најбољи начин. Наш град је увек био престоница спорта, град који негује спорт и има сву потребну инфраструктуру за одржавање великих спортских такмичења. Град Нови Сад ће посредством Управе за спорт и омладину наставити да подстиче децу и младе да се баве спортом, подржавати новосадске клубове и радити на унапређивању услова за квалитетније бављење спортом и још успешније организовање спортских манифестација. Хвала организаторима који из године у годину повећавају квалитет ове манифестације и доводе све више гостију у Нови Сад. Уверен сам да ће гости понети добре утиске из Новог Сада, а свим учесницима турнира желим спортску срећу на предстојећим такмичењима – рекао је Огњен Цвјетићанин.

На такмичењу учествују 44 спортске делегације са око 550 гимнастичарки узраста од осам до 18 година из 18 земаља и то из Израела, Румуније, Швајцарске, Аустрије, Чешке, Словачке, Мађарске, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније, Норвешке, Кипра, Летоније, САД, Црне Горе, Украјине, Литваније и Србије.

Нови Сад, 18. март 2023. године