Читај ми

ОТВОРЕН РЕКОНСТРУИСАНИ ОБЈЕКАТ ДОМА КУЛТУРЕ У БУКОВЦУ

Заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић обишао је реконструисани објекат Дома културе у Буковцу који користе КУД “Милица Стојадиновић Српкиња“ и Градска библиотека.

- Буковчани знају да је објекат био потпуно девастиран и да је сходно томе било потребно извести велики број различитих радова: заустављање влаге, комплетна замена столарије, кровног покривача, затим постављање хидро и термоизолације. Данас смо у прилици да отворимо уређени Дом културе и ја сам сигуран да ће становници овог дела града бити поносни на њега и да ће га радо користити. Ми континуирано улажемо у Буковац и можемо да кажемо да смо много урадили, али има још доста посла и нећемо стати док сви грађани Новог Сада не буду имали једнаке услове за живот- изјавио је Милан Ђурић.

У оквиру радова на реконструкцији који су почели крајем 2021,  а завршени средином ове године, спуштени су плафони, сређени зидови и постављен је спортски под у сали за пробе. Постављене су нове водоводне, канализационе и електро инсталације у објекту, док су уведене инсталације за рачунаре, аутоматску дојаву пожара, затим хидрантска мрежа и гас.

Такође, опремљена је чајна кухиња, а уведено је и подно и зидно грејање. На улазу у објекат изграђена је рампа за инвалиде, монтирана је надстрешница и урађена фасада. Реконструисан је и део уличне ограде, оформљен је пешачки и колски улаз и уређено је двориште. У уређење објекта из буџета Града Новог Сада издвојено је 24.130.706,16 динара.

Нови Сад, 23. септембар 2022. године