Читај ми

ОТВОРЕН ПРВИ МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР У СТОНОМ ТЕНИСУ „ВЛАДИМИР ШИШКА”

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је отварању првог меморијалног турнира у стоном тенису „Владимир Шишка“ који се одржава у Стонотениској дворани СПЦ „Војводина“. Турнир организује стонотениски клуб „Панонија“ уз подршку Града Новог Сада, а у част Владимира Шишке који је био дугогодишњи спортски радник и члан извршног одбора Стонотениског савеза Србије.

- Владимир Шишка био је љубитељ стоног тениса, а својим ангажовањем и ентузијазмом је допринео раду Стонотениског савеза Србије и напретку новосадских клубова, пре свега Паноније, Новог Сада, Војводине и других. Био је професионалац, али пре свега пријатељ увек спреман да помогне стављајући на располагање своје ресурсе и стручност, будући да је као привредник имао доста знања и искуства у областима економије и права. Наш град је остао без доброг човека који је велики део свог живота посветио спорту и који је помагао и доприносио бољем функционисању система спорта у Новом Саду. Владимир Шишка је заслужио и да му се на овај начин одужимо, а најбоље ћемо то урадити ако будемо учили нове генерације да иду његовим стопама – рекао је Огњен Цвјетићанин приликом отварања турнира. 

Поред сећања на великог спортског радника турнир има и такмичарски значај. Уврштен у календар такмичења СТСС и бодовни је, на њему учествују најбољи стонотенисери у држави, а обезбеђен је и наградни фонд.

У име Града Новог Сада Огњен Цвјетићанин примио је Плакету као знак захвалности за успешну сарадњу и допринос стоном тенису и спорту, али и за одржавање овог првог меморијалног турнира.

Нови Сад, 24. септембар 2022. године