Читај ми

НОВИ САД ДОБИО ТЕРЕН ПОСВЕЋЕН ЗЛАТНИМ БАСКЕТАШИМА СРБИЈЕ

На обновљеном кошаркашком терену у насељу Банатић уприличен је ревијални баскет турнир, а након тога и свечани програм у оквиру којег је је заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић заједно са актуелним и бившим репрезентативцима Србије у баскету 3x3, отворио терен за Новосађане.

Терен који се налази на адреси Омладинског покрета 14 реконструисан је у оквиру акције ''Сто терена за једну игру'' коју реализује компанија ''Mozzart'', са циљем да обнови 100 кошаркашких терена широм Србије. На овај начин до сада је реконструисано 94 терена, од тога три у Новом Саду, први на Детелинари, терен посвећен Милану Гуровићу, а други у улици Милеве Марић, посвећен је кошаркашима и кошаркашицама Новог Сада.

Честитајући баскеташима одбрану титуле европског шампиона на првенству у Грацу, заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић је истакао да је Србија данас високо позиционирана на мапи баскета захваљујући присутним спортистима од којих су неки стасавали баш на новосадским теренима.

- Мало је рећи да смо поносни што су ови момци од Новог Сада створили светски центар баскета 3 на 3 и што је Србија постала светска сила у том спорту. Овде је баскет део урбане традиције и одрастања многих генерација. Град Нови Сад се поноси њиховим успесима и увек је спреман да их подржи. Такође, желимо да подржимо и све оне који тек започињу своје прве спортске кораке и оне који се баскетом баве рекреативно. Самим тим, препознајемо значај акције "Сто терена за једну игру” коју спроводи компанија ''Mozzart'' са циљем да обнови 100 терена у Србији и допринесе стварању што бољих услова за будуће шампионе у свим крајевима наше земље. Да, у својој мисији и амбициозном плану успешно истрајавају говори овај, по највишим стандардима реконструисан терен, 94. у Србији, а трећи по реду у Новом Саду, посвећен нашим баскеташима  - изјавио је Милан Ђурић и захвалио се компанији ''Mozzart'' што препознајe значај развоја спорта и неговања здравог начина живота.

Баскеташи Дејан Мајсторовић, Михаило Васић, Страхиња и Стефан Стојачић, Марко Бранковић, Марко Ждеро, Данило Мијатовић, Александар Ратков и Мирослав Пашајлић, након пресецања врпце такмичили су се у шутирању тројки. Будући да акција има хуманитарни карактер, сваки погодак допринео је увећању суме коју ће компанија ''Mozzart'' донирати Удружењу "Чепом до осмеха". До сада је на тај начин донирано близу 14 милиона динара, различитим удружењима и организацијама широм Србије.

Нови Сад, 13. септембар 2022. године