Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИМИО МИЛАНА ПАШЋАНА СВЕТСКОГ ПРВАКА У „STREET WORKOUT-U“

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић примио је у Свечаној сали Градске куће новосадског спортисту Милана Пашћана, који је освојио прво место и златну медаљу на Светском првенству у “Street workout-u”, у Летонији.

Милан Пашћан је у категорији ветерана у дисциплини згибови +32 kg, пропадањима +48 kg и руским згибовима поставио и званичан рекорд такмичења са укупним збиром од 52 понављања.

Градоначелник је упутио честитке суграђанину Милану Пашћану у име свих Новосађана и своје лично име на освајању златне медаље на престижном светском првенству у уличном тренингу, додавши да овај спорт захтева велике физичке напоре и припрему спортисте.

Тренинг на отвореном у Новом Саду заживео је пре десет година, када је екипа младих са Салајке кренула рекреативно да се бави овим спортом, а међу којима је био и Милан. Месна заједница и комшије пружиле су им подршку и тада је уређен парк у ком тренирају. Од тада, па све до данас Град Нови Сад годинама озбиљно улаже у спортске активности, али и површине које су потребне не само спортистима, већ свим грађанима: изграђена су дечија игралишта, теретане на отвореном, спортски терени.

У периоду од 2012. до 2022. године Град је за укупно 161 нових терена уложио преко 425 милиона динара, изграђено је 47 теретана на отвореном, 5 “street workout” терена уз 10 малих “street workout-” терена, 3 фитнес терена за младе, 26 спортских терена и 70 дечијих игралишта.
Програмом уређивања грађевинског земљишта за 2023. годину настављају се радови на уређењу спортских и рекреационих садржаја, а завршена је изградња 3 дечија игралишта у вредности од скоро 23 милиона динара, док је у току уређење још 3 терена у вредности од преко 55 милиона динара, истакао је градоначелник Ђурић.

Данас простор на Салајци окупља све генерације из свих делова Града, без обзира на то да ли се активно баве спортом, где свако има прилику да изгради бољег себе и сваког јутра устане здравији, и то је једно од места у Граду на ком се рађају будући шампиони.

Са циљем промоције овог спорта и вежбања на отвореном у Новом Саду, 11. и 12. новембра 2023. године на СПЕНС-у ће бити одржан ,,НС ОПЕН” међународно такмичење у “street workout-u” које ће окупити преко стотину спортиста из целог света, а које ће имати и хуманитарни карактер.

Нови Сад, 18. септембар 2023. године