Radna zona „Sever IV“

Najznačajni investicioni poduhvat u 2016. godini je kompletno infrastrukturno opremanje oko 140.000 m² u Radnoj zoni Sever IV, na potezu od zaleđa Rafinerije „Novi Sad“ do autoputa Beograd – Subotica.
U prvoj fazi, opremaju se dve građevinske parcele od 8xa i 6xa, a u sklopu toga je i izgradnja proizvodne hale od 30.000 m² na parceli od osam hektara.
Druga faza uređivanja Radne zone Sever IV obuhvata blizu 40ha. Prema urbanističkim planovima predviđeno je da se ceo ovaj prostor realizuje kao jedinstven kompleks, a moguće je organizovati više manjih kompleksa za izgradnju proizvodnih pogona. Тренутно је у завршној фази израда урбанистичког плана, који ће дефинисати услове за уређење и грађење на овом локалитету.
Komunalno opremanje dela radne zone Sever IV u cilju formiranja površina namenjenih izgradnji proizvodnih kapaciteta veoma je značajno za Grad Novi Sad, pre svega zbog povećanja njegovog investicionog potencijala, pogotovo u oblasti proizvodnje, kao pokretača ukupnog privrednog razvoja Grada. Svojim aktivnostima na komunalnom opremanju građevinskog zemljišta Novi Sad nastoji da privuče što više stranih i domaćih investitora zainteresovanih za ulaganja u naš grad. Permanentnom saradnjom sa investitorima koji ulažu u izgradnju novih privredenih objekata podstiče se otvaranje novih radnih mesta i time podstiče ukupni provredno-ekonomski razvoj.

Preuzmite severiv_orto.jpg (image/jpeg 1006 KB)