Читај ми

УРУЧЕНИ СЕРТИФИКАТИ СТУДЕНТИМА КОЈИ СУ ЗАВРШИЛИ ПРАКСУ У ГРАДСКОМ ЈАВНОМ СЕКТОРУ

Шеф Канцеларије за локални економски развој проф. др Маријана Дукић Мијатовић и в.д. ректора Универзитета у Новом Саду проф. др Радован Пејановић уручили су сертификате студентима који су успешно завршили програм професионалне праксе у 2014. години у градским органима управе и службама, јавним и јавно комуналним предузећима и установама и организацијама чији је оснивач Град Нови Сад.

- Имамо успешну сарадњу са Универзитетом, а кад је реч о универзитетској професионалној пракси, сарадња је уговором за 2015. годину интензивирана и подразумева више часова у оквиру шестомесечног програма. Имамо информације да су студенти у овом пројекту препознали нешто добро за себе. Они ће моћи у своје радне биографије да унесу информације да су већ имали практичан рад. Практична знања њима ће много значити, а градској управи и предузећима биће од користи њихова креативност, нове мисли и идеје, па у тој синергији препознајемо успех истакла је – проф. др Маријана Дукић Мијатовић

Пројекат Универзитетски програм професионалне праксе у јавним и јавно комуналним предузећима чији је оснивач Град Нови Сад покренуо је Универзитет у сарадњи са Градом 2013. години.

- Овај програм значајан је за квалитет образовања, јер доноси веома битну димензију практичне примене стечених знања. Наш циљ је да нови хумани капитал задржимо у нашој земљи, и очекујемо да ће им ова пракса значити код запошљавања у будућности, јер одливом младих јако пуно губимо – нагласио је проф. др Радован Пејановић.

У шестомесечном трајању Програма 2013. Године, 25 студената завршних година факултета Универзитета имало је прилику да се упозна и учествује у раду 11 јавно и јавно комуналних предузећа. Ослањајући се на веома позитивна искуства током прве године имплементације Програма професионалне праксе, сматрано је да је неопходно да то непроцењиво искуство буде проширено, те је и проширен пројекат професионалне праксе. Наиме, Универзитет у Новом Саду у сарадњи са Градом Новим Садом је у 2014. години омогућио праксу за 35 студената који су своја прва искуства стекли у 16 јавно и јавно – комуналних предузећа, у 15 градских органа управе, 2 службе, 10 установа и 3 организације чији је оснивач Град Нови Сад.

Нови Сад, 20. фебруар 2015. године