Читај ми

У ШКОЛАМА ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

У оквиру акције „Велико пролећно спремање Новог Сада“, а поводом обележавања Дана планете Земље, члан Градског већа за образовање Милан Ђукић и представници Градске управе за заштиту животне средине присуствовали су едукативним радионицама и предавањима на тему заштите животне средине у Основној школи „Жарко Зрењанин“.

- На данашњи дан, када сви обележавамо Дан планете Земље, ђаци школе „Жарко Зрењанин“ су нам показали да се са бригом и развијеном еколошком свешћу посвећују проблему заштите животне средине, кроз предано учешће на радионицама. Најважнија порука коју смо данас понели из разговора са ученицима је да ову планету нисмо наследили од наших очева, већ смо је позајмили од наше деце и чињеница је да треба да је чувамо као своју једину кућу. – рекао је Милан Ђукић.

Након предавања на којем је представљен интернет-часопис о екологији, ученика ОШ „Жарко Зрењанин“, радници ЈКП „Зеленило“ су уклањали оштећене и суве гране у школском дворишту са дизалицом која досеже висину до 13 метара, а Покрет горана Новог Сада је са ученицима садио цвеће у жардињере у оквиру једне од организованих радионица.

Нови Сад, 22. април 2010. године