Читај ми

СВЕТСКИ ПОЗНАТ КИКБОКСЕР ПИТЕР ЕРЦ У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примио је у Свечаној сали Градске куће прослављеног спортисту светског калибра кикбоксера Питера Ерца. Легендарни борац је три пута освајао најпрестижнији појас у К1 и један је од највећих шампиона К1 спорта. Повод за његов долазак у град је најава другог по реду "Мегдана", интернационалног ММА турнира који ће бити одржан у новембру у Новом Саду. Гост Новог Сада био је тим поводом раније и Гери Гудриџ, бивши кикбоксер, шампион и легенда ултимат-фајт такмичења, као и Ернесто Хост и Том Ериксон, који су препоручили Ерцу да дође у Србију и подржи „Мегдан“ који организују Алекса Балашевић, бивши репрезентативац Србије у рвању и Град Нови Сад.

- Велико ми је задовољство што смо данас у прилици да угостимо у Новом Саду Питера Ерца, легенду К1 спорта, који је познат као борац који „оставља срце у рингу“, а због специфичних снажних удараца које је задавао супарницима, прозвали су га „холандски дрвосеча“. Он ће вам боље објаснити због чега га је пут навео до Српске Атине, а оно што ја могу да кажем јесте да је томе допринело једно пријатељство. Ради се о његовом друговању са Гудриџом и Хостом који су понели најбоље утиске из нашег града и дали препоруку да и он дође. Оно што је Питер Ерц постигао у К1 спорту је за свако поштовање и похвалу, а многе млађе генерације бораца се свакодневно угледају на њега. Сигурни смо да он има још много тога да пружи, првенствено захваљујући свом искуству, и да ће се у нашем граду осећати пријатно и добродошло. Све најбоље му желим у даљој каријери и да понесе лепе утиске из нашег града – рекао је Огњен Цвјетићанин.

Питер Ерц је истакао да је преко пријатеља и познаника чуо за Нови Сад и да сада лично може да се увери у све његове квалитете и предности.

- Јуче сам обишао реку Дунав, Петроварадинску тврђаву и друге знаменитости, а радујем се поновном доласку у град у новембру, будући да нас очекује „Мегдан“ и много талентованих такмичара који ће имати праву прилику да се покажу – рекао је Питер Ерц.

Организатор „Мегдана“ Алекса Балашевић рекао је да се турнир организује уз подршку Града Новог Сада и  Министарства спољних послова.

- У новембру ће бити одржана наша друга ревија „Мегдан – ни на небу ни на земљи“ којој ће присуствовати Питер Ерц и уручити појас борцима у финалној борби – рекао је Алекса Балашевић.

Нови Сад, 13. јул 2017. године