Читај ми

СТРОНГМЕН ЛИГА ШАМПИОНА ПО ТРЕЋИ ПУТ У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар и члан Градског већа за финансије Дејан Мандић присуствовали су конференцији за новинаре на којој је најављено такмичење Стронгмен лига шампиона 2013.

- Трећу годину за редом смо домаћини Стронгмен такмичења, које у наш град доводи најјаче људе на свету. Ради се о тешкоатлетском спорту новијег датума, али и великом спектаклу који ће посредством Еуроспорт канала пратити публика широм света. Позивам наше суграђане да искористе прилику и уживо гледају несвакидашњи перформанс такмичара. - изјавио је Предраг Свилар и додао да подршком овој, али и другим великим спортским манифестацијама Управа за спорт и омладину Града ради на позиционирању Новог Сада као значајног спортског центра.

Треће Стронгмен  такмичење ће бити одржано у суботу, 18. маја на платоу Спенса, са почетком у 15 часова. На такмичење долази 12 такмичара из 10 земаља, који се такмиче у 6 дисциплина: потезање аутобуса од 13 тона, викинг прес, ношење кофера тежине 360 килограма на 40 метара, подизање задњег дела аутомобила, бацање тега у вис и дизање терета из места.

Организатор такмичења Ервин Катона се захвалио представницима града на подршци такмичењу и истакао да Стронгмен лига шампиона, поред спортског има и промотивни карактер.

- Такмичење ће емитовати Еуроспорт канал као и 59 државних телевизија из целог света, а занимљив је податак да је само у Кини 150 милиона људи прати ово такмичење - изјавио је Ервин Катона.

Нови Сад, 17. мај 2013. године