Читај ми

САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА КИНЕСКЕ ФИРМЕ ЗА ПРОИЗВОДЊУ АУТОБУСА И ПРЕДСТАВНИКА НЕОБУС АД У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и шеф кабинета градоначелника Александар Петровић примили су делегацију кинеске фирме Јутонг која се бави производњом аутобуса, а коју чине Чарлс Хванг, Луи Ксиафеи и Жанг Жемин, као и председника Управног одбора  НЕОБУС АД Зорана Кијца.
На састанку се разговарало о реструктуирању новосадске фабрике аутобуса и сарадњи са кинеским гигантом у тој области. Представници Јутонг индустријске групације известили су градоначелника да Јутонг Бус представља основу групације, простире се на 1,12 милиона м2, и данас слови за технолошки најсавременији и најнапреднији центар за производњу аутобуса на свету.

Како је оценио градоначелник Милош Вучевић ревитализација привреде је приоритетан задатак ове градске власти, тако да ће Град заједно са ЈГСП пружити неопходну подршку да се успостави сарадња између НЕОБУС АД и кинеског Јутонга.

- Циљ нам је да српске фабрике и компаније доживе преко потребну реорганизацију, да се малим корацима крене у решавање дугогодишњих проблема, и да се нашој привреди врати стари сјај. Без успешне привреде нема развоја и напретка, односно то је предуслов за побољшање животног стандарда свих грађана - истакао је градоначелник Милош Вучевић. 

Како је речено на састанку план је да након реорганизације НЕОБУС АД између те новосадске фирме и Јутонга буде потписано Писмо о намерама како би званично почела сарадња, а очекује се да то уследи 2014. године. Сарадња би подразумевала да кинеска фирма испоручује НЕОБУС-у делове, а да се овде склапају аутобуси, који би користили  дизел, гас и хибридни погон.

Нови Сад, 18. април 2013. године