Читај ми

САРАДЊА ГРАДА НОВОГ САДА И РЕГИOНАЛНЕ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председник Регионалне привредне коморе Нови Сад мр Драган Лукач потписали су Протокол о сарадњи Града Новог Сада и Регионалне привредне коморе Нови Сад у циљу унапређивања привреде региона и Града Новог Сада. Сарадња ће подразумевати заједничке активности на привлачењу страних инвестиција, промоцији привреде и привредних субјеката региона и Града Новог Сада у земљи, региону и иностранству, као и на  интезивирању прекограничних привредних пројеката.

- Протокол о сарадњи само формализује заједничке активности Града и Привредне коморе на обезбеђивању максималне подршке привреди и привредницима. Граду је потребна логистика Регионалне привредне коморе у циљу брже и боље комуникације са привредним субјектима који послују у Новом Саду, а посебно очекујемо помоћ у довођењу нових инвестиција. У том смислу привредну комору карактеришу стручност, искуство и адекватни инструменти. Очекујемо да се промени инвестциона клима у Новом Саду. Не смемо заборављати на привреднике који већ раде у нашем граду, запошљавају Новосађане, и плаћају обавезе према држави јер је и њима потребна максимална подршка како би добро и стабилно пословали – нагасио је градоначелник Милош Вучевић и изразио инсистирање да Новосађни веома брзо виде конкретне резултате сарадње која је дефинисана потисаним Протоколом.

- Драго ми је што је Градска управа на челу са градоначелником Милошем Вучевићем препознала потенцијал Регионалне привредне коморе као значајног партнера у унапређивању стања у привреди, јер се таква сарадња увелико практикује у развијеним земљама Европске уније - истакао је мр Драган Лукач и изразио уверење  да ће од те сарадње имати користи и привреда и грађани Новог Сада.

Нови Сад, 1. новембар 2012. године