Читај ми

САРАДЊА ГРАДА НОВОГ САДА И МАТИЦЕ СРПСКЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је Матицу српску где се састао са председником те најстарије српске књижевне, културне и научне институције проф. др Драганом Станићем.

- Ово је институција од посебног значаја не само за Нови Сад, већ за целу државу јер је посвећена очувању идентитета српског народа и његове културно - научне баштине, односно развоју поменутих области. Због тога јој мора бити посвећена велика пажња, и Град ће наставити путем Управе за културу да подржава пројекте и манифестације Матице српске, као и да развија и обогаћује тај однос у будућности – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Према речима председника Матице српске проф. др Драгана Станића сарадња Града и те институције је неопходна јер Матица свој рад рефлектује најпре на Нови Сад. Он је изразио задовољство због посете градоначелника и рекао да очекује да ће на састанку бити постављен темељ будуће сарадње на унапређивању културе Новог Сада, и да ће грађани на крају бити задовољни оствареним резултатима.      

Нови Сад, 16. октобар 2012. године