Читај ми

РЕНОВИРАН ОБЈЕКАТ НАРОДНЕ КУХИЊЕ ЦРВЕНОГ КРСТА

Објекат Народне кухиње Црвеног крста Новог Сада у Футошкој улици, у којем се дистрибуира 336 куваних оброка радним данима, реновиран је, што је подразумевало молерско-фарбарске радове, сређивање спољне фасаде, као и набавку адекватне опреме, а корисници програма Народне кухиње имају могућност да у том простору конзумирају оброке. Тај објекат данас је обишао члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Тихомир Николић заједно са секретаром градске организације Црвеног крста Драганом Лазићем.

- Програм „Кухиње за социјално угрожена лица“ финансира се већ дужи низ година, у складу са решењем које за сваку годину доноси Градоначелник Новог Сада, а реализује се путем Црвеног крста. Програмом је обухваћено становништво на територији Града Новог Сада, корисницима са територије Града обезбеђује се један кувани оброк дневно, док је онима из приградских насеља обезбеђен један ланч пакет месечно. Такође сваке године, за децу корисника Народне кухиње обезбеђује се и летовање у одмаралишту Црвеног крста у Баошићима, као вид превентивне рехабилитације. Овог лета деца су на мору боравила од 6. до 15. јула. Наш циљ је да помогнемо свима којима је подршка потребна, и настојимо да континуирано унапређујемо систем услуга социјалне заштите – нагласио је Тихомир Николић.

Он је такође рекао да је ове године намењено 28 950 000 динара за „Кухињу за социјално угрожена лица“, у којој се припрема 600 куваних оброка дневно и 800 ланч пакета месечно, а 12 000 000 динара за програме за ублажавање сиромаштва социјално угрожених грађана.

Подела куваних оброка се врши на два пункта Црвеног крста у Футошкој улици бр. 14 и бр. 67, а пред нову годину деле се прехрамбени пакети и пакетићи за децу. Према речима Драгана Лазића Програм се од 1994. године у континуитету реализује, а 2013. године повећан је број ланч пакета за 400, захваљујући средствима Управе за социјалну и дечју заштиту.
Објекат у Футошкој улици отворен је 2014, а сада је простор реновиран како би се обезбедили најадекватнији услови за кориснике.

Нови Сад, 25. јул 2017. године