Читај ми

РЕГИОНАЛНА ПРИВРЕДНА КОМОРА НАГРАДИЛА ЗАСЛУЖНЕ ЗА РАЗВОЈ ПРИВРЕДЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је петој седници Парламента привредника Регионалне привредне коморе Јужнобачког управног округа на којој је заслужнима уручио награде за посебан допринос развоју привреде региона.

- Веома нам је важно да чујемо какви су резултати и очекивања привредника за наредну годину, али и да наградимо најуспешније и тако мотивишемо остале да се више укључе у стварање снажније економије. Показатељи за Град Нови Сад су добри, што се види по приходима у буџету. Приходи на основу доприноса на зараде бољи су него прошле године, али се прогресивна тенденција види и по приходима на основу пореза на имовину, од такси за комунално уређење, али и по броју издатих грађевинских дозвола. Када погледамо макро економске резултате и да нам је БДП 4,5 процената, да је кренуло повећање пензија и најављено повећање плата, да је договорен већи износ минималне цене рада, као и да имамо стабилан курс динара са минималном инфлацијом, можемо очекивати даље повољне економске трендове. Зато је битно да разговарамо са људима из реалне привреде, посебно са приватним сектором, јер нам је циљ да они буду задовољни и да постоји здрава конкуренција која једина даје добре резултате, а мораће да расту и плате у том сектору како би се избегао мањак продуктивне радне снаге – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Награде Регионалне привредне коморе Јужнобачког управног округа добиле су компаније ''Енерготехника Јужна Бачка'', ''Универекспорт'', ''Пип'' и ''Галенс''.

Нови Сад, 5. децембар 2018. године