Читај ми

РАЗГОВОРИ СА СРЕДЊОШКОЛЦИМА У ЦИЉУ СУЗБИЈАЊА НАСИЉА НА СПОРТСКИМ ПРИРЕДБАМА

У оквиру пројекта "Само је фер - плеј навијач дванаести играч" заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић заједно са представницима Полицијске управе у Новом Саду, ФК "Војводина" и Независног друштва новинара Војводине разговарао је са ученицима Средње машинске школе о сузбијању насиља на спортским приредбама. Том приликом Борко Илић нагласио је да свако има право да навија за кога год се определи, али да због тога не сме трпети никакве последице, односно насиље или дискриминацију.

- Нереди са спортских трибина преносе се и на улице, због тога је јако важна едукација младих који су најчешће учесници тих нереда. Наш циљ је да заједничким активностима, кроз разговоре сa средњошколцима, у којима између осталих стручњака, учествују играчи, покушамо да им објаснимо колико је важно за све да се насиље на спортским манифестацијама сведе на најмању могућу меру. Најважније је да сви постанете добри људи, и да изнад свега буде дрес Србије – истакао је заменик градоначелника и додао да је последњих година полиција доста добро контролисала дешавања на самим теренима, али да је највећи проблем то што хулигани све чешће делују после утакмица у граду вршећи класична криминална дела која немају никакве  везе са навијачким ривалством.  

Разговору са ученицима Средње машинске школе присуствовали су и аутор пројекта Ђорђе Сокић, првотимци ФК „Војводина“ и секретар Александар Влашкалић, као и председник Независног друштва новинара Војводине Динко Грухоњић који је позвао ученике да уколико трпе било какво насиље због навијачких опредељења обавезно то пријаве полицији, али и медијима који могу да имају важну улогу у решавању друштвених проблема.

Нови Сад, 5. новембар 2012. године