Читај ми

ПРИВРЕДНА САРАДЊА НОВОГ САДА И НИЖЊЕГ НОВГОРОДА

Члан Градског већа за привреду Горан Сечујски, шеф Канцеларије за локални економски развој Оливера Симовић, шеф Кабинета градоначелника Александар Петровић у присуству представнице Координационог савета сународника Русије Ирине Александровне Васиљев одржали су састанак са заменицом градоначелника Нижњег Новгорода Маријом Холкином који је био посвећен привредној сарадњи између побратимских градова.

Шеф Канцеларије за локални економски развој Оливера Симовић представила је инвестиционе потенцијале Новог Сада, слободне локације као и повољности које потенцијалним инвеститорима нуди Град Нови Сад у циљу подстицања домаћих и страних улагања у Нови Сад.

На састанку је оцењено да постоји обострани интерес за појачавање заједничких активности у привредно економској сфери, јер би то допринело бољитку пословних прилика, па тако и грађана Новог Сада и Нижњег Новгорода.

Саговорници су разматрали која су најбоља решења за подршку повезивању привредника, а као једна од могућности за то препознато је организовање узајамних сајамских приредби у Новом Саду, односно у Нижњем Новгороду.

На састанку је договорено да ће у скоријој будућности бити уприличен сусрет представника Нижњег Новгорода задужених за привреду као и привредника тог града са надлежнима за ту област у Новом Саду и новосадских привредника.   

Нови Сад, 2. фебруар 2013. године