Читај ми

ПРИЈЕМ ЗА УЧЕСНИКЕ 6. СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА У СПОРТСКОМ РИБОЛОВУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар и шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић примили су учеснике Светског првенства у спортском риболову које организује Савез спортских риболоваца Србије уз подршку Града Новог Сада.

- Велико је задовољство када је наш град домаћин гостима из 28 земаља Европе и света, а још веће задовољство је када је повод за окупљање Светско првенство, овог пута, у спортском риболову. Град Нови Сад има дугу традицију у организацији великих спортских манифестација, па сам сигуран да ће такмичари и њихови пратиоци бити задовољни и да ће из Новог Сада понети добре утиске. Посебно ми је драго што ће ово првенство оживети обалу канала ДТД и приближити људе природи. Дунав и воде уопште представљају наше богатство и велики туристички потенцијал, па је свака прилика за њихово промовисање значајна. Очекујемо да ће овај догађај допринети даљем развоју спортског риболова код нас, али и поставити наш град на мапу важних локација у овој области - рекао је Предраг Свилар.

Након пријема, у башти Дома војске Србије, шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић  званично је отворио 6. Светско првенство у спортском риболову.

- Организацијом овог првенства спортски садржаји са европским и светским предзнаком  настављају да се одвијају у Новом Саду. Свим такмичарима, стручним тимовима и пратиоцима желим срдачну добродошлицу у Нови Сад, успешно такмичење, и нека победе најбољи. Нови Сад ће бити ових неколико дана поносан домаћин овог битног такмичења. Поред спортског аспекта, који је у првом плану, и  остали аспекти неће бити занемарљиви, а ту пре свега мислим на туризам, пошто ће се за тих недељу дана трајања такмичења реализовати преко 7000 ноћења- реако је Александар Петровић.

Светско првенство у спортском риболову у дисциплини фидер за нације одржава се у Новом Саду на каналу ДТД од 13. до 19. јуна 2016. године. Такмичарска стаза дуга је око 3,5 km и подељена је у пет сектора. Свака репрезентација ће на самом такмичењу на води имати по пет риболоваца, a рeзултaт ћe бити сaбирaн, штo знaчи дa сe сaбирajу пoeни двa тaкмичaрскa дaнa, у суботу 18. јуна и недељу 19. јуна.

Нови Сад, 16. јун 2016. године