Читај ми

ПРИЈЕМ ЗА РУКОМЕТАШЕ И РУКОМЕТАШИЦЕ СЕЛЕКЦИЈЕ ГРАДА НОВОГ САДА

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар и шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић примили су у Градској кући рукометаше и рукометашице селекције Града Новог Сада, узраста од 15 до 17 година, који су на једном од највећих европских међународних турнира за млађе категорије одржаном у немачком граду Дортмунду освојили прво и четврто место. На овогодишњем, јубиларном 20. Међународном турниру „ДО КУП“ учествовало је 58 екипа.

- Изузетно смо поносни и задовољни успехом младих спортиста који су наш град и нашу земљу на најбољи могући начин представили у Дортмунду. Град Нови Сад је препознао праве вредности подржавајући младе спортисте, улажући у њихов рад, што ће наставити да ради и у будућности - рекао је Предраг Свилар и пожелео рукометашима још много медаља на предстојећим такмичењима.

Шеф Кабинета градоначелника Александар Петровић честитао је спортистима на постигнутом успеху и рекао да је освајање првог и четвртог места значајан подвиг за младе спортисте поготово ако узмемо у обзир огромну такмичарску конкуренцију на овогодишњем турниру.

- Нови Сад је још једном показао да је град спорта у коме тренирају европски, светски и будући олимпијски шампиони – нагласио је Александар Петровић.

Тренер мушке селекције Борис Ројевић је похвалио сјајну организацију и домаћине из Дортмунда који су се потрудили да се наш тим осећа као код куће.

- Овај турнир је велико искуство и подстрек за мушку селекцију. Још једном смо показали да можемо да стојимо раме уз раме са најбољим спортистима у Европи - рекао је Борис Ројевић и додао да је код женске селекције направљен помак ка циљу да дођу до прве медаље.

Нови Сад, 24. март 2016. године