Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕН ПРОГРАМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „КУЛТУРНО ЛЕТО“ У РУМЕНКИ

У организацији Културног центра „Руменка“, по први пут 11. и 12. јула у Руменци биће одржана манифестација „Културно лето“. Програм манифестације представљен је на конференцији за новинаре којој је присуствовао члан Градског већа за културу Далибор Рожић. Он се захвалио свима који су учествовали у организацији манифестације и изразио уверење да ће она протећи у најбољем реду.

- Када смо почетком 2017. године основали Културни центар „Руменка“ спровођењем Стратегије културног развоја Града и по принципима децентрализације културе, имали смо у виду управо то да се организацијом и реализацијом квалитетних културних програма унапреди живот становника Руменке, кроз промовисање културних и уметничких програма и културног наслеђа– изјавио је Далибор Рожић и додао - Град води рачуна о становницима Руменке. Реализовани су важни радови из области комуналне инфраструктуре, започињемо реконструкцију Дома културе где ће бити и седиште КЦ „Руменка“ и надам се да ћемо већ крајем године имати адаптиран простор где ће запослени у установи моћи да раде пуним капацитетом и унапређују своју делатност.

В.д. директора Културног центра „Руменка“ Драгана Милошевић се захвалила члану Градског већа на подршци и објаснила да „Културно лето“ наставља традицију обележавања Петровдана, али ширим културним контекстом и уз богат програм намењем свим узрасним категоријама.

- Овом манифестацијом промовишемо специфичност традиције мултикултурног локалитета којем припадамо. Такође, нудимо свим старосним групама, а пре свега деци и омладинцима културне и  забавне садржаје у виду позоришних представа, наступа бендова, културно-уметничких друштава и других секција које КЦ „Руменка“ током године континуирано спроводи– рекла је Драгана Милошевић.

У оквиру манифестације „Културно лето“ планирано је извођење дечијих представа, монодраме „Тражим мужа“, наступ музичких група „Спид“ и „Амадеус“, наступ КУД „Слобода“, хора предшколске установе „Весели патуљци“, као и наступи деце из драмске, рецитаторске секције и секције мултикултуралне народне традиције.

Нови Сад, 6. јул 2018. године