Читај ми

ПОТПИСИВАЊЕ МЕМОРАНДУМА О САРАДЊИ ЛОКАЛНЕ МРЕЖЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ ДИСКРИМИНАЦИЈЕ И ПОДРШКУ ЛГБТ ОСОБАМА

 

Петак, 23. децембар 2016. године
12.00 часова
Скупштина Града Новог Сада (Плава сала)
Улица Жарка Зрењанина бр. 2

Помоћник градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић присуствоваће потписивању Меморандума о сарадњи Локалне мреже за превенцију дискриминације и подршку ЛГБТ особама. Она ће у име Града Новог Сада потписати Меморандум са више институција и организација на територији Града, а Градска управа имаће улогу координатора Локалне мреже за превенцију дискриминације и подршку ЛГБТ особама.

Чланови Локалне мреже су локалне установе социјалне и здравствене заштите, полиција и тужилаштво, органи локалне самоуправе и Аутономне Покрајине Војводине, Национална служба за запошљавање, филијала за Град Нови Сад, Канцеларија за младе Града Новог Сада,  Заштитник грађана Града Новог Сада и организације цивилног друштва.

“Умрежени за побољшање положаја ЛГБТ особа у Србији” је двогодишњи пројекат намењен унапређењу људских права ЛГБТ особа, који стимулише политички дијалог и примену међународних и европских стандарда у тој области. Пројекат спроводи Организација за лезбејска права „Лабрис“ уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој.

Нови Сад, 22. децембар 2016. године