Читај ми

ПОТПИСАНО ПИСМО ПОДРШКЕ ГРАДУ ЗА КАНДИДАТУРУ ЗА ЕВРОПСКУ ПРЕСТОНИЦУ КУЛТУРЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући Известиоца Европског парламента за Србију Дејвида Мекалистера, који је том приликом потписао Писмо подршке Граду Новом Саду за кандидатуру за Европску престоницу културе 2021. године.

- Велика је част за наш град, што смо данас у прилици да угостимо господина Мекалистера, као Известиоца Европског парламента и као пријатеља наше државе и нашег народа, који пружа директну и недвосмислену подршку кандидатури Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године. Посебно сам поносан и искрено захвалан господину Мекалистеру што је и званично подржао Град као кандидата за ту престижну титулу. Та подршка није само формална, она је суштинска и има посебну тежину, јер показује нашу блискост. Он је пријатељ Новог Сада и овде је увек добродошао, а  данас нећемо разговарати само о култури, већ ћемо на састанку заћи и у друге области кроз читав низ актуелности и догађања у Новом Саду – рекао је градоначелник Вучевић.

Известилац Европског парламента за Србију Дејвид Мекалистер рекао је да је у тродневној посети Србији и да му је велико задовољство што се након разговора са премијером Србије Александром Вучићем, данас састаје и са градоначелником Новог Сада.

-  Нови Сад је прелеп град са сјајним људима и представља један од најистакнутијих градова Србије када је у питању деловање у области културе. Са великим оптимизмом подржавам напоре Града Новог Сада да постане Европска престоница културе, јер он то као мултиетничан, мултинационалан и мултиконфесионалан град и заслужује – рекао је Мекалистер и градоналечнику пожелео много успеха у том важном пројекту.

Нови Сад, 21. децембар 2015. године