Читај ми

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА КОМПЛЕКСА ЗАВОДА ЗА ХИТНУ МЕДИЦИНСКУ ПОМОЋ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са председником Покрајинске владе Игором Мировићем положио камен темељац за изградњу нове зграде Завода за хитну медицинску помоћ у Новом Саду. Објекат Хитне помоћи налазиће се на простору омеђеном Јастребачком улицом, Улицом Илариона Руварца и Булеваром патријарха Павла, имаће површину од око 2700 m2, док ће објекат гараже износити око 2300 m2, а уговорени рок за изградњу је 365 календарских дана.

- Ово је велики догађај за Нови Сад и Новосађане који много година чекају почетак изградње зграде Завода за хитну медицинску помоћ. Инвестиција ће коначно бити реализована захваљујући подршци Покрајинске владе која је у једнаком износу као Град, подржала финансирање изградње тог објекта. Поред овог улагања, и свега што Покрајинска влада планира да улаже у Клинички центар, Град је добио и 80 милиона динара од Министарства здравља за обнову Дома здравља на Лиману 4, тако да нас очекују значајна побољшања у сектору здравствене заштите. Са Покрајинском владом настављамо да реализујемо пројекте и у другим областима, као што су они везани за Партизанску улицу, Улицу Светозара Милетића, кампус Универзитета у Новом Саду, Сентандејски булевар, пројектовање моста преко Канала ДТД и др. Све то су јасни резултати прикупљања новца пореских обвезника и показатељи како се квалитетно троше буџетска средства - нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да је изградња комплекса Завода за хитну медицинску помоћ показатељ успешно реализованог пројекта у области здравствене заштите, заједнички припреманог од стране Града и Покрајине.

- Нећемо се овде зауставити, већ ћемо наставити да радимо на новим пројектима. Заједно можемо много тога постићи, јер на тај начин имамо више снаге, енергије и финасијских могућности, а то је све потврда успешности политике коју спроводи Влада Републике Србије. Када се удруже Република, Покрајина и Град, резултати не изостају – истакао је Игор Мировић.

У октобру 2016. године Град Нови Сад је потписао Протокол о сарадњи са АП Војводином као подршку приликом реализације заједничких инвестиција. Управа за капитална улагања АП Војводине расписала је Конкурс за финансирање и суфинансирање објеката у области здравствене заштите. Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције аплицирала је и добила 50% износа уговорене вредности на овом конкурсу како би се реализовали радови на изградњи зграде Хитне помоћи. Пројектом је предвиђено да комплекс садржи две целине, и то објекат Хитне помоћи са амбулантама, апотеком и административним и едукативним садржајима и објекат гараже за возила хитне помоћи.

Нови Сад, 13. март 2017. године