Читај ми

ОТВОРЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА „НОВОСАДСКО ПРОЛЕЋЕ“

Шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић присуствовао је отварању традиционалне манифестације „Новосадско пролеће” у организацији Покрета горана Новог Сада, а уз подршку Градске управе за привреду, која ће трајати до 19. марта у Спортско - пословном центру „Војводина“.

Манифестацију је отворио председник Покрета горана Новог Сада Петар Виђикант који је нагласио да ће ове године већи део програма „Новосадског пролећа“ бити посвећен младима.

- Ако неко, још као мали навикне да чува своју околину, онда ће сигурно и наш град бити лепши. Искрено се надам да ћемо сви ове године уживати на „Новосадском пролећу“ и да ће наши најмлађи много тога научити – рекао је Петар Виђикант.

Шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић рекао је да су „Новосадско пролеће“ и „Новосадска јесен“ две манифестације које дуго опстају као заштитни знак града и препознатљив бренд.

- Овогодишње издање имаће и посебну тежину, пошто ће током трајања манифестације бити презентована стратешка документа Града Новог Сада у области заштите животне средине, чија ће имплементација обезбедити здравију животну средину за све наше грађане – истакао је Александар Петровић.

На свечаном отварању прочитане су и три најлепше еколошке поруке одабрaне из многих надахнутих стихова, који су поводом конкурса пристигли на адресу Покрета горана, а прочитали су их њихови аутори, основци Страхиња Костић, Исидора Шуштум и Филип Цакић.

Осим изложби цвећа, садница и опреме за уређење врта, „Новосадско пролеће” чине и бројни стручни, образовни, културни и дечији садржаји за посетиоце свих узраста. На 26. „Новосадском пролећу“ посетиоци ће имати прилику да погледају и купе цвеће, саднице, опрему за хортикултуру, мед и здравствено – безбедну храну, сувенире и производе старих и уметничких заната. Улаз је слободан, а изложбе су отворене сваког радног дана од 8 до 20 часова, а у суботу од 8 до 15 часова.

 

Нови Сад, 15. март 2016. године