Читај ми

ОТВОРЕНА ДЕЧЈА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА ''НОВО НАСЕЉЕ ВОЛИМ''

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић присуствовао је отварању дечје ликовне колоније ''Ново насеље волим'' у склопу програма манифестације ''Ново насеље фест'' коју организује Удружење за помоћ зависницима ''Рестарт'', у циљу промоције здравих стилова живота и превенције болести зависности и криминалитета.

- Овај догађај је потпуно у складу са једним од основних принципа којим се у Управи руководимо, а то је децентрализација културе. Такође, вредност ове манифестације је то што има и едукативни, и културно-уметнички, али и забавни карактер, па је усмерена на широку циљну групу. Овде се кроз бројне и разноврсне програме промовишу праве вредности, а нема бољег начина за превеницију негативних облика понашања код младих. Град ће увек пружити подршку пројектима са таквом мисијом, а посебно када они доприносе популаризацији културе и уметности, и анимирају грађане да учествују у таквим садржајима – истакао је Далибор Рожић.

У ликовној колонији учествује 45 деце са Новог насеља узраста од 3 до 13 година која ће стварати на задату тему, а уз подршку ликових уметница Селене Табаковић и Оливере Поповић које су одрасле на Новом насељу.

У оквиру једнодневне манифестације ''Ново насеље фест'' одржавају се и изложба паса, трибина под називом ''Да ли дрога убија-питајте преживеле'', као и мотивационо предавање Андрије Герића ''Бирај спорт'' и концерти новосадских бендова.

Нови Сад, 12. мај 2018. године