Читај ми

ОТВОРЕНА 9."НОВОСАДСКА ЈЕСЕН"

Заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић отворио је еколошку, туристичку и привредну манифестацију "Новосадска јесен" која се у организацији Покрета горана Новог Сада, по девети пут одржава на првом спрату ЈП СПЦ "Војводина".

- Град Нови Сад преко Управе за заштиту животне средине и Управе за привреду подржава "Новосадску јесен" која не само што представља једну од омиљених новосадских манифестација, већ покреће озбиљне теме из екологије и подстиче свест људи о значају заштите животне средине, а са друге стране има и значајан привредни карактер будући да је сваке године посети преко преко 60 хиљада посетилаца и 200 излагача - изјавио је Борко Илић и прогласио "Новосадску јесен" отвореном.

На више од 3 хиљаде квадратних метара изложбеног простора изложено је јесење сезонско цвеће, саднице, саксијско цвеће и додатна опрема, затим мед, здравствено - безбедосна храна и рукотворине старих и уметничких заната. Са циљем да грађани промене однос према природи биће организовани округли столови и радионице у оквиру којих ће бити покренуте теме "Утицај климатских промена на зеленило", "Иницијатива за израду Стратегије развоја зелених површина Града Новог Сада", "Сертификација енергетски ефикасних зграда према ПХПП методологији" и "Заштићена подручја у Војводини". "Новосадска јесен" траје до суботе, 27. октобра.

Нови Сад, 23. октобар 2012. године