Читај ми

ОТВОРЕН САЈАМ ОПРЕМЕ ЗА РИБОЛОВ И АКТИВАН БОРАВАК У ПРИРОДИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је отварању сајма опреме за риболов и активан боравак у природи „Fishing Show & Outdoor World” који ће трајати до 19. марта, а штандови су постављени у Хали 1 Мастер центра, као и на отвореном простору Новосадског сајма. Поздравну реч на отварању сајма присутнима је упутио и новинар Јован Мемедовић, као и генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић.

- Драго ми је што је Новосадски сајам препознао да није довољна само једна манифестација те врсте у сајамској понуди, као што је то ЛОРИСТ, јер су данас потребе и ритам живота другачији, тако да околности захтевају више ускопрофилисаних манифестација. Велико ми је задовољство што је ова сајамска приредба усмерена конкретно на риболовце, али истовремено и на подизање свести о важности очувања животне средине. Са нама је и господин Мемедовић, као промотер доброг и квалитетног односа према природи, а организатори су се потрудили и да кроз „Породични дан“ ову тему приближе што већем броју посетилаца, посебно оних најмлађих - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Новинар Јован Мемедовић нагласио је да је од великог значаја то што постоје манифестације  које подстичу размишљање о животној средини и о томе како да се она заштити.

- Нови Сад се налази у прелепом окружењу планине и реке и обилује природним богатствима. Важно је да знамо да поред уживања у природи, сви имамо и заједнички задатак, а то је да је чувамо и сачувамо за генерације које долазе – рекао је Јован Мемедовић.

Поред трендова за предстојећу риболовну сезону, на сајму су значајније заступљени и опрема и могућности за активан боравак у природи. На отвореном делу Сајмишта налази се спортско-рекреативни парк, у оквиру којег ће бити презентовани и екстремни спортови. Заинтересована деца ће од Кајак кану клуба „Војводина“ на поклон добити месец дана бесплатних тренинга, док је Веслачки клуб „Данубиус 1885“, за основце и средњошколце, припремио 30 дана бесплатне обуке веслања. Савез спортских риболоваца Србије припрема едукације и предавања, а у суботу 18. марта ће бити „Породични дан“ када родитељи са децом до 16 година на Сајам улазе куповином једне карте за 200 динара.

Нови Сад, 16. март 2017. године