Читај ми

ОТВОРЕН 22. САЈAМ ЗАПОШЉАВАЊА

Заменик градоначелника Новог Сада Срђан Кружевић отворио је 22. Сајам запошљавања који организују Град Нови Сад и Филијала Нови Сад Националне службе за запошљавање.

На Сајму учествује око 60 послодаваца који су пријавили више од 1700 слободних радних места у медицинској, комерцијалној, трговачкој, електротехничкој, машинској, саобраћајној, графичкој и текстилној струци.

- Данашњи сајам је потврда добре пословне климе у Новом Саду имајући у виду чињеницу да се у претходних пет година из године у годину смањује број незапослених. У односу на протеклу годину на исти месец смањио се број незапослених за 6000 што улива наду младим људима да остану да живе и раде у Новом Саду. Број нових радних места свакако показује добру пословну политику Града Новог Сада, а Акционим планом за запошљавање Град је предвидео низ добрих мера које подстичу послодавце да отварају нова радна места. И прошле, а и ове године Нови Сад је локана самоуправа која издваја највише средстава за стимулацију запошљавања – рекао је Срђан Кружевић.

Директорка Филијале Нови Сад Националне службе за запошљавање Татјана Видовић истакла је да су ови сајмови веома добра мера коју спроводи Национална служба за запошљавање јер послодавци на једном месту у истом дану могу да обаве разговор са више незапослених лица, да ураде промоцију своје компаније, а незапосленима, како је рекла, се нуди могућност да обаве разговор са више послодаваца, да аплицирају за одређени посао и да одмах буду интервјуисани.

Највећу шансу да пронађу посао на овом 22. Сајму имају радници у производњи, продавци, медицинске сестре, физички радници, возачи и магационери, а прилику ће добити и информатичари, дизајнери, службеници физичког обезбеђења, бравари, вариоци, саветници у осигурању, комерцијалисти, кројачи, шивачи, кувари, месари, електричари, аутомеханичари, хигијеничари и  други.

Нови Сад, 13. април 2017. године