Читај ми

ОТВОРЕН 16. НОВОСАДСКИ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ

Члан Градског већа за културу Вања Вученовић присуствовао је свечаном отварању 16. Новосадског џез фестивала који под покровитељством Градске управе за културу организује Културни центар Новог Сада.

- Град препознаје вишеструки значај Новосадског џез фестивала који поред тога што нам доводи најеминентније светске музичаре, доприноси и афирмацији новосадских. Захваљујући Фестивалу, Нови Сад се налази на мапи оних градова који негују и баштине ту врсту музике, што значајно доприноси бољем позиционирању нашег града на путу ка Европској престоници културе- изјавио је Вања Вученовић и додао да ће Град наставити да подржава Новосадски џез фестивал.

На свечаном отварању публику су поздравили композитор и диригент Јован Адамов и директор Културног центра Новог Сада Андреј Фајгељ, а затим је уследио и концертни део програма у оквиру ког су наступили мађарски дуо који чине Вероника Харча и Балинт Ђемант, Мајамисти трио са пријатељима, као и Кени Барон – Дејв Холанд дуо. Исто вече у холу Српског народног позоришта отворена је изложба фотографија Aлeксaндрa Плaчкoвa “Нoвoсaдски џез фeстивaл – првих 15 гoдинa”.

Oвoгoдишњи Нoвoсaдски џeз фeстивaл трajaћe до 15. новембра. У глaвнoм кoнцeртнoм прoгрaму нaступићe дeвeт aнсaмбaлa из целог света, а у оквиру фестивала одржавају се и различити пратећи програми - изложбе, предавања, радионице и друго.

Нови Сад, 13. новембар 2014. године