Читај ми

ОТВАРАЊЕ ФЕСТИВАЛА ''PIANO CITY''

Петак, 7. септембар 2018. године
20.00 часова
Синагога
Јеврејска улица бр. 11

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић присуствоваће отварању фестивала ''Piano city'' који организују ''Калеидоскоп културе'' и удружење ''Mistyland'' од 7. до 9. септембра у Новом Саду. Звезда другог издања фестивала је јапанска пијанисткиња Момо Кодама, која ће и наступити на отварњу манифестације.

Током три фестивалска дана публици ће се представити више од 150 пијаниста из 10 земаља, међу којима су професионални музичари, али и студенти, ученици и аматери ентузијасти, а биће заступљени различити музички жанрови.

Поред Синагоге, Градске куће, Културног центра Новог Сада, Музеја Војводине и Културног центра ЛАБ, концерти и други програми биће одржани и на неуобичајеним локацијама, попут новосадске аутобуске станице, Дунавског парка, платоа испред Ректората, СПЕНС-а, школе "Др. Милан Петровић", седишта Адвокатске коморе Војводине, хостела и кафића.

''Piano city'' је брендирани фестивал који је у Берлину основао пијаниста и музички визионар Андреас Керн са идејом да музиком повезује људе у свету, а ''Piano city Novi Sad'' покренуло је удружење ''Mistyland'', са циљем да и Нови Сад, као будућа Европска престоница културе, уврсти овај фестивал у туристичку и културну понуду града, по узору на велике европске метрополе.

Нови Сад, 6. септембар 2018. године