Читај ми

ОШ „НИКОЛА ТЕСЛА“ УСКОРО У НОВОМ РУХУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са в.д. начелника Градске управе за образовање Лидијом Томаш обишао ОШ „Никола Тесла“ где се од јуна изводе радови на доградњи постојећег објекта и доградњи спрата изнад дела постојећег објекта те школе, као и на изградњи спортских терена. Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, „ЈУП Истраживање и развој“ д.о.о. Београд закључило је у априлу 2016. године Протокол о сарадњи са Градом Новим Садом о реализацији Програма модернизације школа. Наведеним Протоколом о сарадњи, поред ОШ „Никола Тесла“ обухваћене су и Основна школа „Вељко Влаховић“, Основна школа „Иво Лола Рибар“ и Основна школа „Никола Тесла“.

- Уверили смо се дa се радови на проширењу капацитета инфраструктуре у ОШ „Никола Тесла“ одвијају у пуном капацитету. Ова школа је заједно са још две новосадске школе према уговору закљученом између Града и Министартва укључена у финансирање кроз „Програм модернизације школа - Компонента 3“. Те школе ће за неких шест до десет месеци имати неупоредиво боље услове за рад професора и учитеља, али и за боравак ђака. Конкретно, ова школа ће кроз радове добити осам нових учионица, шест нових кабинета, једну мултифункционалну просторију, кантину, два лифта за децу са посебним потребама, осам тоалета, разглас, видео надзор, терене за фудбал, рукомет, кошарку и одбојку, као и атлетску стазу са јамом за скок у даљ, терен за тенис и терен за бацање кугле. Вредност радова на овим објектима је 126 милиона динара, а вредност радова на спортским објектима је 33 милиона динара и то ће финансирати Градска управа за образовање. Дакле укупно око 160 милиона динара без ПДВ-а ће бити уложено у ову школу, тако да се ради о великој инвестицији. Очекујем када дођемо на пролеће 2018. године да ћемо видети школу у потпуно новом руху - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Директор ОШ „Никола Тесла“ Игор Милићевић истакао је да ће доградњом школе доћи до проширења просторних капацитета школе и да ће то довести до побољшања квалитета услова и боравка деце и запослених у њој.

- То проширење ће омогућити школи да у први разред упише већи број деце која административно не припадају подручју уписа у нашу школу. Без обзира на велики обим инфрастуктурних радова, школска 2017/18. година у нашој школи ће почети редовно по плану и програму Министарства просвете – рекао је директор Милићевић и нагласио да ће сви изазови пред којима се налази школа у организационом смислу бити под контролом.

Нови Сад, 7. јул 2017. године