Читај ми

ОДРЖАНА СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ИЗАБРАНИХ ПРОЈЕКАТА НА КОНКУРСУ ''ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО''

Компанија ''НИС'' подржала је ове године 42 пројекта у оквиру конкурса ''Заједници заједно'' који ће, како наводе, допринети унапређењу живота у 11 градова и општина у којима ''НИС'' послује. Право на учешће имале су све организације цивилног друштва, јавне установе, непрофитне организације из Новог Сада, Београда, Чачка, Ниша, Панчева, Зрењанина, Кикинде, Кањиже, Србобрана, Житишта и Новог Бечеја.

За пројекте који ће бити реализовани у Новом Саду опредељено је укупно 15 милиона динара, а подржани су: организација ''Чепом до осмеха'', са пројектом постављања справа за рекреацију на плажи Штранд доступних свој деци, са фокусом на децу са инвалидитетом, потом фондација ''Exit'' за обнову објекта ''Мале стражаре-опсерваторије'' на Петроварадинској тврђави, ''Ледена шума'' за инфраструктурну ревитализацију салетле Дунавског парка и уређење тог парка, као и Стонотениски клуб ''Нови Сад'' за изградњу бетонских столова за стони тенис на десет локација у граду с циљем обезбеђивања бесплатних рекреативних садржаја за грађане.

- Највећа компанија у Србији на овај начин показује да крај једне календарске године не значи само сумирање њихових корпоративних резултата, за које верујем да су изузетни, већ да им је једнако важно да сумирају све оно чиме су допринели развоју, не само Новог Сада, већ и бројних других градова и локалних самоуправа широм Србије. Град Нови Сад је у програм ''Заједници заједно'' укључен од 2010. године, и од тада су реализована 82 пројекта. Уверен сам да ће наша сарадња сваке године доносити све боље резултате, и још много заједничких победа. Нови Сад реализује два велика европска пројекта – Омладинска престоница Европе 2019, и Европска престоница културе 2021. године, па нам је у фокусу све што може допринети бољој припреми града за финалну презентацију, што укључује активности у свакој пори друштвеног живота - рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Присутнима су се такође обратили генерални директор ''НИС-а'' Кирил Тјурдењев, потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић, као и градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

Како је речено на свечаности организованој поводом резултата Конкурса, ове године фокус је био на подршци приоритетним капиталним пројектима. Конкурсом је било обухваћено пет области, а то су екологија, наука/образовање, јавно здравље, социјална заштита, култура и спорт. На основу спроведеног анкетирања грађана и истраживања кључних области за улагање у средини у којој живе, изабране су до три приоритетне области у свакој локалној заједници.

Програм ''Заједници заједно'', ''НИС'' спроводи већ девет година и до сада је подржано преко 900 пројеката који су, како је наглашено, допринели социјално-економском развоју општина и градова у којима компанија послује. Кроз овај програм подршке локалним заједницама ''НИС '' је до сада донирао више од 900 милиона динара.

Нови Сад, 28. новембар 2017. године