Читај ми

ОДРЖАН САСТАНАК ОПЕРАТИВНОГ ТИМА ЗА ОДБРАНУ ОД ПОПЛАВА ПОВОДОМ ЦРВЕНОГ МЕТЕОАЛАРМА

Поводом најава Републичког хидрометеоролошког завода и упозорења Управе за ванредне ситуације у Новом Саду, у Градској кући је данас одржан састанак Градског штаба за ванредне ситуације и оперативног тима за одбрану од поплава с обзиром на то да ће на снази бити црвени и наранџасти метеоаларм у наредним данима у Србији, односно 6. и 7. јул.

Упозорење се односи на већу количину падавина која ће бити праћена олујним ветром и градом. Имајући у виду наведено, а у циљу предузимања превентивних и оперативних мера заштите и спасавања становништва и материјалних добара на терену, закључено је да је неопходно предузети све неопходне мере како би се правовремено реаговало и како би се спречиле негативне последице.

Након што су се присутни упознали са новонасталом ситуацијом и изнели извештаје о стању на терену, предочено је које су мере предузете од момента достављања упозорења од стране Управе за ванредне ситуације, као и мере које ће бити предузете у току данашњег дана.

На састанку је договорен детаљан оперативни план за све комуналне службе на територији града и остале релевантне субјекте, као и за јавна водопривредна предузећа, а у циљу њиховог ангажовања у случају одбране од поплава и дати су налози јавно-комуналним предузећима да изврше превентивни обилазак терена.

Нови Сад, 6. јул 2018. године